Вторник, 20 Декември 2011 15:37    Array Печат Array
Кметът награди най-добрите спортисти на Сливен за тази година
Новини - Сливен
 Кметът Кольо Милев награди десетте най-добри спортиста на Сливен за 2011 година. Това стана на церемония в официалната зала на общината. Присъстваха заслужили спортисти, треньори, спортни деятели и граждани. Гости на церемонията бяха председателят на общинския съвет Соня Келеведжиева,  заместник-кметовете Иван Славов и Иван Манчев, общински съветници.

„Общината ще бъде ваш партньор, а вратата ми е винаги отворена. Поемам ангажимент да разработим и приложим последователна програма на общината в подкрепа на спорта. Смятам, че условията за това са добри – традициите в Сливен са изключително силни, имаме добре подготвени треньори и база, която да развиваме. Спортът има изключително социализираща роля - особено при децата и младите – там трябва да насочим голяма част от усилията си", заяви Кольо Милев.

„Като бивш спортист за мен участието в тази церемония е освен повод за гордост, но и много силна емоция", сподели кметът.

Десетката бе определена от гласовете на 66 лицензирани спортни клуба и девет журналисти.

Спортист № 1 на Сливен за 2011 година с 7952 точки в анкетата стана Иван Илиев, състезател по самбо за мъже, носител на бронзов медал от Световно първенство по самбо. Иван Илиев е с личен треньор Стоян Димитров. Той е първи в Европейско първенство за мъже, Балканско първенство, републикански шампион.

Втори с 6710 точки е Янислав Герчев, класирал се на първо място в Европейското първенство по джудо за младежи. Личен треньор е Георги Велев.

На трето място се класира световният шампион по културизъм Йовко Тихов с 5824 точки.

Четвърто и пето място заемат лекоатлетките Радослава Мавродиева / 4600т./ и Андреана Бънова /4500 точки/.

В десетката влизат Бетина Темелкова -джудо, Стефан Мацаров - вдигане на тежести, Али Осман Салиев - двоен мини батут, Мариета Куцарова – лека атлетика и Стефан Куцаров - бокс.

За треньор на годината бе определен Георги Велев - треньор по джудо.

Председател на Комисията за определяне на най-добрите спортисти на община Сливен за 2011 година е Иван Славов, заместник-кмет.

Пресцентър на общината