Понеделник, 18 Май 2009 16:11    Array Печат Array
„Коалиция за България” откри предизборната си кампания
Избори 2009 - Новини
Сергей Станишев сред симпатизанти Сергей Станишев сред симпатизанти В неделя следобед официално стартира предизборната кампания на социалистите за предстоящите евроизбори. На площад „Цар Иван Асен II" пред крепостта Царевец във Велико Търново председателят на БСП и премиер Сергей Станишев откри кампанията на „Коалиция за България".

На организиран по случая митинг-концерт „Коалиция за България" представи официално своите кандидати за евродепутати както, и клипа, представящ листа номер 6 на кандидатите на Коалицията. Младежите от турнето „България-Презареждане" представиха приоритетите си за България, които ще отстояват по време на обиколката си из страната.

На събитието в старата столица присъстваха членове на ВС на БСП, председатели на областни и общински съвети на БСП, депутати, министри, зам.-министри, ръководствата на партиите в Коалиция за България и на организациите, подкрепящи Коалицията, представители на ПЕС, членове и симпатизанти на БСП и на партии и организации в Коалиция за България.

"Днес се появяват нови месии, зад които не стои нито мисъл, нито управленска визия, нито воля, нито подготвени кадри, и има риск страната ни да бъде върната назад към годините от 1997 до 2001 година. Това е алтернативата, която ни се предлага, и за съжаление тя намира потвърждение в поведението и позициите на ГЕРБ и тяхната ясна готовност за коалиция с крайната десница и Иван Костов".

Това заяви в началото на словото си при откриването на предизборната кампания на "Коалиция за България" за изборите за Европейски парламент лидерът на БСП и министър председател Сергей Станишев. Той допълни, че кандидатите на "Коалиция за България", заедно с водача на листата - вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин, ще свършат най-добрата работа за страната.

"В листата има хора с опит, с национален авторитет", каза още Станишев и спомена името на историка професор Андрей Пантев. „Коалиция за България" гарантира мястото на България в Европейския съюз и се гордеем с това, защото то ще остане завинаги. „Коалиция за България" трябва да спечели на предстоящите избори, тъй като в противен случай страната ни няма да е застрахована от това да бъде върната назад".
Речта на премиера бе посрещната с възгласи "Победа".

Станишев каза още, че сегашното управление на страната е гарантирало устойчив икономически растеж, стабилна финансова политика и е осигурила повече от 300 000 нови работни места. Премиерът допълни, че промените стават бавно и не така, както ни се иска, а с много труд, но въпреки това се случват.
„Постигнатото през тези 4 години е наше общо дело - на всички българи. Нищо не ни беше дадено даром - нито членството в Европейския съюз, нито икономическия растеж, нито увеличението на пенсиите. България днес е изправена пред нови предизвикателства като световната икономическа криза и създадената от нея несигурност сред хората за работните им места", каза Станишев.

 Премиерът бе категоричен, че в резултат на политиката, която правителството е водило, българската държава е по-стабилна от много други. Според него, именно тази политика дава шанс на страната ни „да премине през тези бурни води". Сергей Станишев отбеляза още, че БСП, „Коалиция за България" и правителството имат ясен антикризисен план, по който се работи всеки ден, и за чието пълно реализиране е необходим нов мандат.

За доброто настроение на присъстващите пред крепостта Царевец се погрижиха Елица, която представи страната ни на конкурса Евровизия, Мариана Попова, Йоана и Deep Zone Project - Dj Baltazar, Dj Dian Solo, Dj Jack Rock, Dj Rossko, Мирела Величкова и водещите Николай Априлов и Петьо Петков-Шайбата.

В неделя от 13 ч. премиерът представи в Горна Оряховица книгата си „Защото сме социалисти" и се срещна с граждани.