Четвъртък, 11 Октомври 2012 14:51    Array Печат Array
Людмила Елкова: Ще бъдем първа политическа сила в града
Новини - Сливен
 „Екипът в Сливен е обречен на успех. Сигурна съм, че партия „Движение България на гражданите" ще бъде първа политическа сила в града и ще бъде добре представена парламентарно след изборите. Чака ни обаче много работа". Това заяви днес в Сливен секретарят на партията  и отговорник за областта Людмила Елкова. Тя бе в града, за да представи новото ръководство на партията, одобрено преди дни от Националния съвет на движението: областният координатор Георги Балабанов, общинския председател д-р Нина Борова, както и членовете на общинското ръководство д-р Пепа Божидарова, д-р Иван Данчев, Момчил Пантелеев, Венета Платиканова и Камелия Грозева.

Елкова допълни, че в ръководството на партията в Сливен има само свестни, нормални и мотивирани хора. В партията на Меглена Кунева вече членуват 130 души от региона, а заявления за постъпване в движението продължават да постъпват непрекъснато. В скоро време ще бъдат ясни и общинските екипи на партията в Котел, Нова Загора и Твърдица.

„Ние сме дългосрочен проект, имаме амбиция да сме различни, каза още Елкова. Възнамеряваме да останем трайно в политическия живот на страната и да участваме на всички избори до 2017 г. Искаме да върнем нормалността в политиката и живота. Политиката трябва да е в услуга на хората. Нашата цел е да провеждаме отговорна политика. Основният ни приоритет сега е да се опитаме да организираме честни избори, защото нещата в момента са дълбоко ненормални. При тези избори вероятно ще има всякакви опити за манипулиране на вота на хората. Основният ни идеологически опонент е БСП. ГЕРБ не могат да бъдат опонент, защото моето мнение е, че не са нормална партия, а недоразумение".

Областният координатор на партията Георги Балабанов, който е изпълнителен директор на винарна „Миролио", заяви, че са нужни сериозни реформи в здравеопазването, образованието и администрацията. Той допълни, че собственикът на компанията знае за избирането му за областен координатор на партията и приветства участието му в движението. „Г-н Миролио бе против безчинствата, които се случваха в този град, дори преди време разговаря по темата с премиера. Подкрепи ме и ми пожела успех, защото вижда потенциал в новата партия, въпреки че е политически неангажиран", допълни Балабанов.