Понеделник, 15 Октомври 2012 12:41    Array Печат Array
Деца мечтаят с рисунка на тема "Как искам ЕС да промени моя град?"
Новини - Сливен
 Областен информационен център Сливен напомня, че крайният срок за прием на рисунки е до края на настоящата седмица – 19.10.2012 г. Стартът на конкурса за детска рисунка на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град" бе даден на 17 септември 2012 г. с откриването  на учебната година. Инициативата се провежда под егидата на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Неин организатор е Централният информационен и координационен офис в Администрацията на Министерския съвет и 27-те областни информационни центъра (ОИЦ).
Рисунките на малките художници на възраст от 6 до 12 години ще бъдат приемани в Областен информационен център Сливен, бул. „Цар Освободител" №1 (източната фасада на Община Сливен) до 18:00 часа на 19 октомври 2012 г. Няма ограничения относно техниката на изработка на картините, нито техния формат. Задължително изискване е те да са свързани с темата на конкурса. Едно дете може да участва само с една картина и само в един ОИЦ. Произведенията на участниците могат да бъдат предавани само от родител/настойник/друг роднина над 18 г. или учител. Класирането ще извърши комисия от изявени личности от област Сливен.
На 1 ноември 2012 г. в Областен информационен център Сливен ще бъдат обявени победителите в двете възрастови групи. Класираните на първо място ще получат МР3 плеър, а всички останали участници - поощрителни награди.
Картините на победителите в регионалните кръгове ще бъдат изпратени в София за националния кръг, от който също ще бъде излъчен победител. Официалната церемония по връчването на наградите ще се състои на 21 декември 2012 г., когато министър Дончев ще се срещне с децата и лично ще връчи наградите на отличените. Победителите ще получат PSP конзола.