Четвъртък, 18 Октомври 2012 17:57    Array Печат Array
Готов е първият затворен жилищен комплекс в Сливен
Новини - Сливен
 Общинският съветник от ПП ГЕРБ и изпълнителен директор на фирма „Декотекс" Васил Йовчев откри новия жилищен комплекс „Туида гардънс" в Сливен. Той покани бившия кмет Йордан Лечков да участва в прерязването на лентата, като изтъкна подкрепата му за реализирането на проекта.  На официалната церемония присъстваха и общинските съветници от ГЕРБ Керанка Стамова, Галина Вучкова, Стела Костова, Димитър Митев, Здравко Костадинов и Димитър Батаков, представители на бизнеса, на общинското ръководство и журналисти. Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий отслужи водосвет и благослови начинанието.
„Ние осъществихме една своя мечта. В съседство с крепостта Туида, под природния феномен „Сините камъни" и в близост до града, построихме първия в Сливен и региона затворен жилищен комплекс. Нашата концепция е отправена в бъдещето, нашата цел е гражданите, клиентите на „Туида гардънс" да имат друго качество на живот. Искам да благодаря на стария общински съвет, който подкрепи идеята и на бившия кмет Йордан Лечков, който също беше причина това да се случи. Лично аз вярвам в бъдещето на града. Убеден съм, че една част от тези, които го напускат, ще се върнат и ние трябва да бъдем готови да ги посрещнем", каза при откриването Васил Йовчев.
Към момента от проекта „Туида гардънс" са построени две жилищни кооперации на по пет етажа, по 18 апартамента, с много добра инфраструктура и детска площадка. Предвижда се общият брой на кооперациите да бъде 25, с около 500 апартамента и около 50 еднофамилни къщи. Ще се изгради спортно-развлекателен комплекс с басейн, изкуствено езеро. Инвестицията възлиза на 30 милиона евро, като по-голямата част е от външни инвеститори. Най-големият от тях е датската фирма „Jacob Evars Bar BQ Aps", следван от американската компания „Evars family group" и сливенската фирма за производство на килими „Декотекс". Комплексът е разположен в полите на Сините камъни и се простира на площ от 80 000 кв. метра.

Пресцентър на ГЕРБ