Вторник, 27 Ноември 2012 18:47    Array Печат Array
Откриха кръговото до "Тернопол"
Новини - Сливен
 Кръговото кръстовище по бул. „Цар Симеон" и бул. „Генерал Скобелев" в центъра на Сливен беше открито официално днес. Това е един от обектите, заложени в инвестиционната програма на общината за 2012 г. „Кръговото кръстовище до блок „Тернопол"  е завършено месец по-рано и е част от мерките за благоустрояване на центъра и организирането на движението в района", каза кметът Милев.
В най-скоро време ще започнат и дейностите по проекта за зелена и достъпна градска среда, който ще обхване и северната част на това ново кръстовище, до зала "Сирак Скитник" и паркинга до хотел "Сливен", като по този начин ще се улеснят възможностите за паркиране и преминаване на МПС.

 През следващата година продължава изграждането на паркинга, който е в близост до кръстовището и оформянето на бул. „Цар Симеон" на подходящи зони за паркиране и улесняване на движението, съобщиха от общинска администрация.

Новото кръгово кръстовище е изградено от фирма „Билдинг - ТД" за четири месеца. Проектант е „Престиж 2004", главен проектант е Стефан Димитров.

Пресцентър на общината