Петък, 30 Ноември 2012 14:43    Array Печат Array
Три коледни дървета грейват в Сливен за празниците
Новини - Сливен
 Коледното дърво, което ще украси площад „Цар Освободител" пред сградата на община Сливен, пристигна днес следобед. 10-метровият смърч по традиция ще бъде украсен с играчки, изработени от децата от различни детски градини  в Сливен. Запалването на светлините на елхата ще бъде на 7 декември.

Дървото пристига в Сливен от село Раково, информира директорът на Общинско предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси" – Сливен Лиляна Симеонова.

В града ще заблестят още две коледни дървета - пред Драматичен театър „Стефан Киров" и на новооткритото кръгово кръстовище, съобщават от общинска администрация.

27 транспаранта и 60 коледни светлинни елемента са предвидени да грейнат тази година по пешеходната зона на Сливен, на площадите „Хаджи Димитър" и „Цар Освободител", както и по някои от най-главните булеварди на града.

Първата проява от програмата на община Сливен за коледните и новогодишните празници е на 1 декември от 18 часа в зала „Зора", когато ще се проведе концертът на детски хор „Добри Христов" при Детски комплекс – Варна и детски хор „Дружна песен" при общински Детски комплекс.

Повече информация за предвидените празнични събития може да намерите на интернет-страницата на община Сливен.