Събота, 20 Октомври 2012 22:12    Array Печат Array
Opel GT 1900 с награда от ретро парада
Новини - Сливен
 В 22,11 ч. от пресцентъра на общината изпратиха информация за провелия се днес ретро парад на площада. Отговор на въпроса защо заявеният още през февруари ретро парад не е включен в програмата за Димитровден, в получената информация няма.  Има обаче обещание, че догодина, вероятно парадът ще стане част от програмата за празника на града. Ха дано, както се казва! Ще поживеем, ще видим...

А иначе от общината информират гражданите за следното: "Парад на ретро автомобили и мотоциклети се състоя днес в Сливен по случай наближаващия празник на града -Димитровден. Ретро парадът събра на площад „Хаджи Димитър" десетки модели-легенди от автомобилния свят на миналия век, които пристигнаха в Сливен, за да участват в изложението.

Най-старата кола датираше от 1929-та година, но гражданите и гостите на града успяха да видят също и марките Renault Alpine, Opel Olympia, Alfa Romeo, Волга, Москвич 408 и още много други модели.

Най-голям интерес на днешното изложение предизвика ямболският автомобил „Робин Худ", който се оценява на сумата от 11 хиляди паунда.

„Трябва да има постоянство, старание и любов, за да поддържате в изправност такива автомобили и мотоциклети", каза кметът Милев, като подчерта, че общинска администрация ще направи всичко възможно този ретро парад да се превърне в традиционно мероприятие в програмата за честването на Димитровските празници.

Инж. Кольо Милев връчи приза за най-добър автомобил на Тончо Желязков с неговия Opel GT от 1969 година. Наградени бяха също така и Авто-Мото Ретро клубовете в Бургас, Ямбол и Стара Загора.

Атрактивните немски, френски, английски и руски автомобили, заедно с десетте мотора направиха парадна обиколка на града и зарадваха онези граждани, които не можаха да посетят събитието на площада в Сливен".